Mitä on uniterapia?

Aikuisten Unikoulun® uniterapia perustuu lääkkeettömiin hoitokeinoihin. Uniterapiassa on neljä kivijalkaa: Terapeuttiset syväkeskustelut, unihoidot, korva-akupunktio ja kronoterapia. Uniterapia voi tukea myös lääketieteeellistä unettomuuden hoitoa.

Unikoulua on tarjolla yksityistunteina pääkaupunkiseudulla. Seuraavat pienryhmät starttaavat Kuopion kansalaisopistossa tammikuussa 2020.


Terapeuttiset syväkeskustelut
Uniterapian ydin on se, että koet tulevasi kuulluksi ja ymmärretyksi - ihan oikeasti. Jo ensimmäisen kerran jälkeen voit tuntea helpotusta siitä, että saat jakaa uniongelmiasi asiaan perehtyneen ihmisen kanssa. Keskusteluiden tukena käytetään usein esimerkiksi suggestiivisia syvärentoutuksia (hypnoosi) ja menetelmiä hahmoterapiasta. Sinun ei tarvitse tsempata tai reipastua tullaksesi uniterapiaan. Tule sellaisena kuin olet!

Unihoidot
Unihoidot ovat hiljaisia, miellyttävän passiivisia ja syvästi rentouttavia hoitoja, jotka perustuvat terapeuttiseen kosketukseen. Terapeuttinen kosketus vaikuttaa suoraan sympaattiseen hermostoon, joka lähes kaikilla uniongelmaisilla on koko ajan "kierroksilla". Sen rauhoittumisen huomaat välittömänä ajatusten rauhoittumisena, jännitysten lievittymisenä ja tyytyväisenä hyvänolon tunteena. Sympaattisen hermoston rauhoittaminen on ratkaisevan tärkeää uniongelmien ratkaisemisessa. Unihoidot ovat erittäin suosittuja ja ne ovat tärkeä osa Unikoulua.


Nada-akupunktiohoidot
Uniterapian tukena käytetään usein myös Nada-korva-akupunktio-hoitoja. Kuten yllä kuvattujen hiljaisten unihoitojen, myös Nada-hoidon tavoitteena on auttaa sympaattista hermostoa rauhoittumaan ja edistää näin unen tuloa. Nada-hoidolla on myös vieroitusoireita lievittävä vaikutus (alkoholi, tupakka tms).

Lue lisää korva-akupunktiosta tästä.Kronotyypin testaus
Unikoulu-pakettiin kuuluu myös kronotyypin testaus. Kronotyypin testaus kuuluu aikabiologisiin hoitoihin, joita käytetään esimerkiksi unettomuuden ja kaamosmasennuksen hoitoon.
Kronotyypin mukainen kirkasvalohoito auttaa parantamaan vuorokausirytmiä ja kohottaa mielialaa.


Testaus tehdään kaamosaikana. Mikäli käyt Unikoulua muuna kuin kaamosaikaan, voit testauttaa kronotyyppisi seuraavan kaamosajan aikana.20% alennus Varttimeditaatio-verkkokurssista
Varttimeditaatiot ovat 15 minuutin mittaisia video-avusteisia iltaharjoituksia, joiden tarkoituksena on auttaa Sinua "laskemaan mielesi kierroksia" ennen nukkumaan menoa. Aikuisten Unikoulun® asiakkaana saat siihen 20% alennuksen (voimassa 6 kk viimeisen uniterapia-tapaamisen jälkeen).

Lue lisää verkkokurssista tästä.