Uniterapeutti Mari Sydänvuori

Ihmisellä on voimakas tarve selittää elämänsä loogisten tapahtumien ketjuksi, joka muodostuu hyvin pohdituista ratkaisuista ja harvojen harkittujen riskien ottamisesta.

Viittä kymppiä lähestyessäni voin sanoa, että elämäni on sisältänyt pohdittuja ratkaisuja ja harkittuja riskejä, mutta myös kipeitä yllätyksiä, paikallaan polkemista, taaksepäin luisumista ja ratkaisujen räiskimistä. Joku suojelus on kuitenkin ollut matkassa, kun tällä hetkellä saan elää erittäin mielenkiintoista ja henkisesti rikasta elämää.

Tätä kirjoittaessani olen loppusuoralla opinnoissani kahdessa koulussa: Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja Kehto Koulussa.


Metropoliassa opiskelen sairaanhoitajaksi ja valmista tulee joulukuussa 2019. Vaikka sairaanhoitajan opinnot ovat hyvin koulumaiset, niin aikuisena opiskelu on todella antoisaa. Opinnoista on ollut hyötyä myös unikoulun kannalta, sillä olen oppinut paljon unen fysiologiasta sekä siitä, miten vaikkapa mielenterveyspalvelut on Suomessa järjestetty ja miten niihin pääsee.

Kehto Koulussa opiskelen henkiseksi opettajaksi ja tällä hetkellä teen loppututkielmaa. Tutkielmani aiheena on epäkonventionaalisten (= tavanomaisesta poikkeavien) ammatillisten valintojen syyt ja vaikutukset ammatilliseen identiteettiin terveydenhuoltoalalla. Työtäni varten olen tehnyt 10 pitkähköä haastattelua. Haastatellut työskentelevät Valviran hyväksymän ammattinimikkeen alaisessa työssä (esim. sairaanhoitaja, lääkäri, fysioterapeutti, farmaseutti) sekä tarjoavat epävirallista tai täydentävää hoitoa jossakin muodossa (esim. akupunktio, homeopatia, kiropraktiikka, Ayurveda tai Rosen-terapia). He elävät sekä–että -elämää tilanteessa, jonka monet kokevat joko–tai -tilanteeksi. Haastattelut on nyt tehty ja kirjoitusvaihe meneillään.

Edellä kuvatun lisäksi vaalin lämmöllä unikoulu-asiakkaitani. Vaikka Aikuisten Unikoulu® ei ole lääketieteellistä hoitoa, niin sairaanhoitajaopintoni ovat tuoneet vankkaa tietoperustaa muun muassa mielenterveyteen liittyvistä asioista sekä ihmisen fysiologiasta ja anatomiasta, jota voin hyödyntää unikoulu-asiakkaideni hoidossa. Kehto Koulu puolestaan antoi kattavat eväät ottaa vastaan yksityisasiakkaita. Kehdossa olen opiskellut ihmisen henkistä olemusta, kasvua ja kehitystä modernissa yhteiskunnassa. Yksityisvastaanoton avasin vuonna 2015.

Metropolian kautta olen päässyt uppoutumaan myös terveydenhoitoalan valtavaan tutkimusaineistoon. Olen käyttänyt aineistoja blogeissani Tieteellistä näyttöä laventeliöljyn vaikutuksista uniongelmiin sekä Masennuslääkkeiden hoitovaste voi nopeutua aikabiologisilla hoidoilla.

Sairaanhoitajuudesta, henkisestä opettajuudesta ja Aikuisten Unikoulusta® on muovautumassa minulle uniikki kokonaisuus, jonka varassa voin elää omannäköistä, omien arvojeni mukaista, merkityksellistä ja sopivan turvattua elämää. Voit lukea lisää minusta blogeistani:

Uniterapeutin univelkakriisi

Miten uniterapeutti itse saa unen päästä kiinni?

Helsingin Sanomien juttu 16.9.2019.

Koulutus

2016 Sairaanhoitaja-opinnot, Metropolia (opinnot loppusuoralla)

2016 Henkinen opettaja, Kehto Koulu (opinnot loppusuoralla)
2015 Henkinen valmentaja, Kehto Koulu
2014 Henkinen ohjaaja, Kehto Koulu
2014 Viiden pisteen korva-akupunktio-kurssi, NADA Finland ry
2014 Psykoterapian orientoivat erikoistumisopinnot, Psykoterapiainstituutti
2013 Kronoterapian kurssi vuorokausirytmin korjaamisesta, Mehiläinen
2013 MBSR-kurssi stressin hallintakeinoista, Psykoterapiainstituutti
(Mindfulness Based Stress Reduction)
2011 Licensed Master Practitioner of NLP, NLP Opisto


Lisäksi vuonna 2013 Rastorilla Yrittäjän ammattitutkinto ja Intotalossa pk-yrityksen johtamiskoulutus. Kauppatieteiden maisteriksi valmistuin 2001. Tein kaupallisen alan töitä kymmenen vuotta ennen siirtymistäni yrittäjäksi.