Yrityspalvelut

Aikuisten Unikoulun® palvelut ovat todella ajankohtaisia monessa organisaatiossa.

Unettomuudesta johtuvat kulut työnantajille ovat merkittäviä, sillä jo 20% suomalaisista kärsii unettomuudesta ja kroonisena se on jo 12 prosentilla aikuisväestöstä. Työnantajille se merkitsee merkittäviä kuluja poissaoloina, työtehon laskuna ja riskien kasvamisena.

Aikuisten Unikoulun® palvelut sopivat hyvin esimerkiksi TYKY-päivän osaksi tai isommaksi kokonaisuudeksi. Olen ohjannut useita tilaisuuksia sekä isoissa että pienissä organisaatioissa.

Alla on esimerkkejä palveluistani (kertaluontoisista sekä verkkokurssista ja uniryhmistä). Tilaisuudet on suunniteltu niin, että ne eivät kuormita osallistujia, vaan niistä jää hyvä, rentoutunut mieli.

KERTALUONTOISET TILAISUUDET (esimerkkejä)

Hyvän unen työpaja (2h)

Hyvän unen työpaja on tällä hetkellä suosituin kertaluontoinen yrityspalvelu. Työpaja painottuu käytännön uniharjoituksiin, jotka rentouttavat ja rauhoittavat mieltä voimakkaasti. Osallistujat saavat harjoitukset myös paperilla, mikä helpottaa niiden hyödyntämistä iltaisin kotona. Osa harjoituksista soveltuu tehtäväksi myös yöllä vuoteessa, mikäli herää kesken unien. Työpaja päättyy syvärentoutukseen.

Voimallisesti rentouttava fyysinen harjoitus (2,5 h)

Mieltä ja kehoa voimakkaasti rentouttava, lempeä fyysinen harjoitus, joka rauhoittaa hermostoa ja passivoi mielen liikkeitä niin, että syntyy tilaa henkiseen lepoon ja uudistumiseen. Harjoitus koostuu helpoista kehoa avaavista liikkeistä, meditatiivisista mielikuvamatkoista ja rauhoittavista rentoutushetkistä.

Osallistujien on hyvä pukeutua joustaviin, rentoihin vaatteisiin. Harjoitusta varten olisi hyvä olla jonkinlaiset alustat, kuten ohut matto tai jumppamatto. Jos tämä ei onnistu, suunnittelen harjoituksen niin, että voimme istua tuoleilla.

Mindfulness - Mitä? Miksi? Kuinka? (2 h)

Keskusteleva, kokeileva ja pohdiskeleva kokonaisuus, jossa tutkimme yhdessä tietoista läsnäoloa rauhallisessa, sopivan passiivisessa, vapaassa ja pyrkimyksettömässä ilmapiirissä.

Luento: Tuntematon uni. Aliarvostettu uni (1 h)

Luentomuotoinen ja keskusteleva alustus unesta, sen fysiologisista ja psyykkisistä vaikutuksista sekä siitä, miksi uni on niin tärkeää. Lisäksi pohdimme unen aliarvostamiseen liittyviä syitä.

Korva-akupunktiohoidot pienryhmissä (1 h)

Korva-akupunktio on lähes kivuton, miellyttävän rentouttava ja raukeaksi tekevä hoitomuoto.
Se soveltuu hyvin myös psyykkisen stressin ja ahdistuksen lievittämiseen. Sillä on myös vieroitusoireita merkittävästi lievittävä vaikutus (esim. tupakka). Kuuden - seitsemän hengen pienryhmä hoituu tunnissa. Pienryhmiä voi olla useita peräkkäin esimerkiksi TYKY-päivien lomassa.

VERKKOKURSSIT JA UNIRYHMÄT

Hyvän unen meditaatio-verkkokurssi

Hyvän unen meditaatio-verkkokurssi koostuu 15 minuutin mittaisista videoavusteisista unimeditaatio-harjoituksista, jotka on tarkoitettu uniongelmista kärsiville. Unimeditaatioiden avulla on helppoa ja vaivatonta rauhoittua ohjatusti kotona ennen nukkumaan menoa. Unimeditaatio-videot sisältävät kaiken tarvittavan, joten henkilöstösi voi hyödyntää niitä kotona oma aikataulunsa mukaan. Osallistujan tarvitsee vain laittaa video pyörimään ja tehdä ohjeiden mukaan. Videot luovat tuikitärkeät olosuhteet paremmalle nukahtamiselle ja unen laadulle.

Lisätietoa verkkokurssista tästä.

Henkilöstölle oma uniryhmä

Uniryhmän tarkoituksena on antaa osallistujille säännöllinen mahdollisuus pysähtyä ratkomaan uniongelmiaan rauhoittavassa ilmapiiriissä ja ammattitaitoisessa ohjauksessa. Rentoutuneesta ja sopivan passiivisesta, pyrkimyksettömästä olotilasta käsin on hedelmällistä tarkastella omaa elämää, sen stressitekijöitä ja muutosta pyytäviä kohtia. Myös vertaistukikeskusteluille varataan aikaa. Uniryhmä kokoontuu yleensä 4 kertaa, 2 ½ - 3 tuntia kerrallaan. Säännölliset kokoontumiset antavat mahdollisuuden Unikoulun vaikutusten seuraamiseen ja ohjaamiseen.

Pyydä tarjous!

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan teidän organisaatiollenne sopiva kokonaisuus. Unikoulun palveluiden hyödyt näkyvät sekä työpaikalla että kotona.